Måndag

Idag är en stor dag (Men imorgon är ju en ännu större dag då Pascals föräldrar kommer hit!). Bilen är såld och vi ska köpa en ny och finare! Den gamla luktade hund, hade luddiga golv och ratten blev kladdig och fuktig om inte ACn var igång. Kvinnan som köpte bilen frågade var bromsen satt, hon refererade till denna som "saken som får bilen att stanna!" Dessutom hade hon krockat sin gamla bil och hyrbilen hon hade efter..

Inför bilförsäljningen skaffade vi oss ett Sydafrikanskt bankkonto. Lustigt hur de tänker angående banksäkerhet här nere. Efter att bankkotot var öppnat och aktiverat fick man själv gå in på deras hemsida och skapa en användare och komma åt sina konton. Registreringsupplägget var i samma magnitud som att skapa en facebook-användare sen var det bara att köra igång med alla transaktioner och utbetalningar. De har även varit så fiffiga att man får ett SMS när det är någon form utav aktivitet på sitt konto. När bilköparen hade överfört pengarna till vårt konto pep det till i mobilen och ett SMS från banken låg i inkorgen - som löd ungefär så här: "Nu finns det en insättning på ditt konto :-D" (ja, det var en jätteglad smiley)

I lördags var det tänkt att Pascal skulle åka och bergsklättra med sin skola. Jag följde inte med av självklara anledningar. Det hela blev tyvärr inställt då det började regna när de väl kom fram till berget de planerat att bestiga. Då åkte vi istället på en miniutflykt/sightseeing i Durban med vår vän Sarah. Sarah visade oss, vad hon själv refererar till, några "dodgy hoods". Vi var även på en butik som säljer nötter och diverse bär till ypperligt billiga priser! Sedan besökte vi Essenwood market som är en lördagsmarknad. Jag hittade två afrikanska masker. Jag köpte dem inte då jag först måste fundera ut ett sätt att få hem dem. De var nämligen väldigt stora.

Pascal håller på att plugga till sitt sista prov för sitt PPL - Aircraft general. Ett ämne som nästan har gjort honom till en nagelbitare som ni kan se på bilderna nedan.




Kommentarer
Postat av: Millan

Ni verkar ha det toppen där borta , det är så roligt att läsa om era äventyr :)



Kram kram

2011-05-10 @ 09:27:41
Postat av: Jossan

Millan: Vad roligt att du "är tillbaka"!:-) kul att du tycker det! visst är bankerna här lustiga? inte riktigt det vi är vana vid.. kram

2011-05-10 @ 10:57:26
URL: http://jossansafrika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0