Besök

I morse var jag inbjuden hem till Jenny för att fika och titta på smycken som Lindah tillverkar och säljer.

Efter det åkte vi till flygplatsen för att hämta upp Tomas och Lena som ska vara här hos oss i nästan två veckor! De hade med sig massor av presenter till oss. Bland annat tidningar, böcker, godis, prästost och bröd!

Med sig hade de även gåvor från andra nära och kära. Tusen tack farmor Backström och André, det uppskattas verkligen ska ni veta!

Pascal klarade det sista teoretiska provet för den första etappen i utbildningen idag! Så ikväll ska vi ut och äta middag och fira på en av våra favoritrestauranger här i Durban.




Måndag

Idag är en stor dag (Men imorgon är ju en ännu större dag då Pascals föräldrar kommer hit!). Bilen är såld och vi ska köpa en ny och finare! Den gamla luktade hund, hade luddiga golv och ratten blev kladdig och fuktig om inte ACn var igång. Kvinnan som köpte bilen frågade var bromsen satt, hon refererade till denna som "saken som får bilen att stanna!" Dessutom hade hon krockat sin gamla bil och hyrbilen hon hade efter..

Inför bilförsäljningen skaffade vi oss ett Sydafrikanskt bankkonto. Lustigt hur de tänker angående banksäkerhet här nere. Efter att bankkotot var öppnat och aktiverat fick man själv gå in på deras hemsida och skapa en användare och komma åt sina konton. Registreringsupplägget var i samma magnitud som att skapa en facebook-användare sen var det bara att köra igång med alla transaktioner och utbetalningar. De har även varit så fiffiga att man får ett SMS när det är någon form utav aktivitet på sitt konto. När bilköparen hade överfört pengarna till vårt konto pep det till i mobilen och ett SMS från banken låg i inkorgen - som löd ungefär så här: "Nu finns det en insättning på ditt konto :-D" (ja, det var en jätteglad smiley)

I lördags var det tänkt att Pascal skulle åka och bergsklättra med sin skola. Jag följde inte med av självklara anledningar. Det hela blev tyvärr inställt då det började regna när de väl kom fram till berget de planerat att bestiga. Då åkte vi istället på en miniutflykt/sightseeing i Durban med vår vän Sarah. Sarah visade oss, vad hon själv refererar till, några "dodgy hoods". Vi var även på en butik som säljer nötter och diverse bär till ypperligt billiga priser! Sedan besökte vi Essenwood market som är en lördagsmarknad. Jag hittade två afrikanska masker. Jag köpte dem inte då jag först måste fundera ut ett sätt att få hem dem. De var nämligen väldigt stora.

Pascal håller på att plugga till sitt sista prov för sitt PPL - Aircraft general. Ett ämne som nästan har gjort honom till en nagelbitare som ni kan se på bilderna nedan.




Fredag

Igår var jag på lunch hemma hos Lindah med svenskorna. Det bjöds på lchf-mat och intressanta samtalsämnen som skillnaden mellan gelé och akrylnaglar, möhippor och läskiga djur. Jag skrattar fortfarande när jag tänker på Maria som delar samma obehagskänslor angående ödlor som jag. Hennes man får jaga ikapp dem med en grilltång ifall de befinner sig i sovrummet. Det är fantastiskt, jag blev väldigt inspirerad.



Svenskorna Lindah, Jenny, Maria och Anna.

Fredagen har redan bjudit på massor av skratt. Ett roligt mail från Josse med blandat innehåll, ytterligare ett roligt mail, fast från mamma denna gång, som började med "hejsan min gullenutt!" och tokiga sms från Emily. Sedan har vi bokat lyx-safari i Thanda nästa helg (mer om detta senare). I eftermiddag kommer Sarah förbi för fredagsvin och lite senare ska jag och Pascal grilla (fredagstradition). Underbara fredag.


Durban från ovan.

Idag hade jag den stora äran att få följa med Pascal på en flygning. Det Pascal skulle öva på idag var instrumentflygning. Vilket innebär att han får sätta på sig en skärm likt en sådan som man sätter på en nyopererad hund som inte ska gnaga på sina sår. I Pascals och övriga pilotstudenters fall är denna till för att skärma av verkligheten utanför så att de istället ska fokusera enbart på alla mätare och mojänger inne i planet.

En del i dagens flyglektion bestod av steep turns vilket ledde till följande konversation: "Det är kommer bli lite g-krafter idag så det kan hända att du börjar att må lite illa!" blev jag varnad av Pascal innan vi åkte. "Vart ska jag kräkas då? Tömmer jag handväskan och kräks i den?" undrade jag. "Nej, du kan kräkas ut genom fönstret!" svarade Pascal. Fräscht.. Som tur var mådde jag kanon hela resan för väl i flygplanet insåg jag att mitt fönster inte gick att öppna. Nu i efterhand så tycker jag att Pascal skrämde mig lite i onödan..



Pascal under vingen.



Jag i en helt naturlig pose bredvid planet.



Pascal kollar oljan.



Pascal kollar bränslet som han sedan sprutar ut på min fot (en liten detalj bara).



Fina Durban.



Pascal med skärmen och Samuel som säkerhet.



Något jag hade kallat "meddelande från utomjordingar" om jag vore galen. Jag nöjer mig med "gräs".



"Sagan om ringen-kullar"



Världens sjunde största hamn.



Moses Mabhida stadium.



Umhlanga, här bor vi.


Välkommen till djungeln.

Just nu i vår trädgård..










Stranden

Igår var jag och Pascal på stranden redan klockan åtta på morgonen. Pascal paddlade surf ski (det var visst inte en kajak som jag skrev tidigare). Jag läste bok, njöt utav morgonsolen och vaktade grejerna på stranden. Både våra egna saker och några surfares tillhörigheter. De tyckte tydligen att jag såg pålitlig ut. Smickrande.






RSS 2.0